Max Verstappen na geweldige derde plaats: "Ik ben benieuwd wat we in Monaco kunnen laten zien!"

Geen categoriemei 13 2018, 18:00
Hij heeft er zin an.
Na zijn derde plaats in Barcelona was Max Verstappen voor het eerst in maanden weer behoorlijk positief. Niet zo gek natuurlijk; de eerdere races vielen allemaal tegen. Vandaag viel alles precies op zijn plek, waardoor hij derde werd en dus boven op het podium champagne mocht drinken.
Na de race vertelde Max tijdens de persconferentie met de top 3 dat "als je vijfde start, dat dit gewoon heel goed was. Ik denk dat we natuurlijk een beetje geprofiteerd hebben van Kimi's probleem," waarmee hij refereerde aan het turboprobleem van Ferrari-coureur Kimi Raikkonen waardoor die niet alleen zijn vierde plek verloor maar zelfs niet eens kon finishen. "Maar we waren ook gewoon sneller."
https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/995689052073426946
Hoewel hij buitengewoon tevreden is met zijn derde plek verliep de race niet helemaal perfect. Op een gegeven moment tikte hij achterblijver Lance Stroll aan, waardoor zijn voorvleugel beschadigd raakte. Je zou denken dat dit effect had op zijn snelheid, maar niets was minder waar.
"Ik had het meeste last in de snelle bochten," aldus Max, "dus toen heb ik gewoon op het stuur wat dingetjes aangepast en toen viel het wel mee. Maar over het algemeen, tja, je verliest gewoon iets meer downforce daardoor, dus het is nooit ideaal." Maar het had hem ook niet écht dwarsgezeten.
Tenslotte keek Max ook al vooruit naar de volgende race: de Grand Prix van Monaco. "De auto heeft het heel goed gedaan," aldus de jonge Nederlander. "We weten dat we tekort komen op de rechte stukken, dus ik ben benieuwd wat we in Monaco kunnen laten zien." Want, anders dan de Grand Prix van Barcelona, heeft de GP van Monaco bijna géén lange rechte stukken waar ze op topsnelheid langs kunnen. Het circuit van Monaco zit vol bochten -- en dan nog scherpe bochten ook.
Met andere woorden, dat circuit moet de bolide van Red Bull op z'n lijf geschreven zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten