Michel Platini geeft toe dat er valsgespeeld is bij WK Voetbal van 1998: 'We hebben niet 6 jaar besteed aan het WK om niet zulke trucjes uit te halen'

Geen categoriemei 19 2018, 12:00
"Je denkt toch niet dat de andere landen dit op hun eigen WK's niet hebben gedaan?"
Op de Franse radio heeft Michel Platini gisteren toegegeven dat de organisatie van het WK 1998 in Frankrijk letterlijk vals gespeeld heeft om de droomfinale van toen te fiksen. Die was tussen Brazilië en Frankrijk. Dat was helemaal volgens plan. Vanaf dag één was het de bedoeling dat die twee landen elkaar zouden ontmoeten in de finale. En ja, de organisatie zorgde ervoor dat de teams elkaar pas in de finale konden tegen komen. En dus niet ervoor.
"We hebben een trucje uitgehaald," aldus Platini. Wat hem betreft is dat volkomen normaal. "Brazilië - Frankrijk, dat was voor iedereen de droomfinale. We hebben toch niet zes jaar besteed aan het organiseren van een WK om niet zulke trucjes uit te halen? Je denkt toch niet dat de andere landen dit op hun eigen WK's niet hebben gedaan?"
Volgens Sepp Blatter vertelt Platini niet de waarheid. "Het is volstrekt normaal wat daar toen is gebeurd," aldus de Zwitser. "Ik snap niet waarom hij hier nu mee komt." Uhu. Tuurlijk Sepp. Niets aan het handje, he? Hear no evil, see no evil, speak no evil. Gewoon net doen alsof er niets gebeurd is en, voila, op magische wijze is de manipulatie ongedaan gemaakt.
Het is een schande die voor de zoveelste keer bewijst dat de FIFA beter vergeleken kan worden met een maffia dan met een sportbond. En het ergste is dat de topbestuurders van de FIFA én de UEFA dat nog volkomen normaal vinden ook. Ach ja, er zijn wat balletjes verhit. Ach ja, we stopten wat balletjes in de vriezer om ervoor te zorgen dat we de poules kregen die we wilden. Prima toch?
Ongelooflijk. Wat een schande. Wat een corruptie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten