Minister BuZa Rwanda gaat los op Nederland: 'Bemoei je er niet mee! Arrogant! Paternalistisch!'

Geen categoriemei 26 2018, 15:30
Oh ja en: "Dit is waarom wij afwillen van buitenlandse hulp.
Kan iemand het kabinet Rutte II even vertellen dat het er direct voor moet zorgen dat Rwanda geen enkele vorm van buitenlandse hulp meer krijgt? De minister van Buitenlandse Zaken van dat land heeft zich namelijk helemaal laten gaan omdat Nederlandse parlementariërs er niet over te spreken zijn dat Rwanda officiële sponsor wordt van Arsenal. Ja, dat is dus een Brits voetbalteam (uit Londen zelfs).
https://twitter.com/onduhungirehe/status/999926348071268352
Die idiote laatste opmerking -- Ajax heeft meer gewonnen dan Arsenal zelfs maar kan dromen, en datzelfde geldt trouwens voor Feyenoord -- is volstrekt belachelijk, maar vervolgens maakt meneer het nóg erger:
https://twitter.com/onduhungirehe/status/1000142867384422401
Arrogant? Waar haalt meneer de minister het lef vandaan om dit te zeggen? Als hij ons zo "arrogant" en "paternalistisch" vindt moet hij geen rooie cent van ons aannemen. Maar wat geeft hij zelf toe? 16 procent van het inkomen van Rwanda komt nog altijd uit het buitenland.
Gelukkig is er een simpele oplossing voor handen: er moet geen cent meer naar Rwanda toe. Mogen ze ons dán arrogant noemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten