Nederland keert zich massaal tegen Rusland: 'De Russen zitten achter MH17 aanslag'

Geen categoriemei 27 2018, 11:01
In de afgelopen jaren is de mening over de gebeurtenissen rondom MH17 nogal veranderd. Maurice de Hond heeft onderzoek gedaan naar de visie van de Nederlanders op het onderwerp. Al geeft een steeds groter deel van de ondervraagde mensen ook aan dat het steeds onduidelijker wordt. Zoals de schuld van de Oekraïense regering in heel dit voorval.
Peiling MH17
Dit laat ook goed zien dat de mensen in Nederland over het algemeen wel een duidelijk beeld hebben over de schuldige, Rusland, maar het wel steeds vager vinden. Uiteindelijk is dat ook wat er gebeurt, want we leven in een wereld waarin het steeds moeilijker is om te bepalen wat wel of niet waar is. De toegankelijkheid van het internet heeft ervoor gezorgd dat we een bipolair beeld krijgen van de waarheid. De waarheid is steeds meer onderhevig aan de persoonlijke visie en de persoonlijke mening.
De vraag is nu wat Nederland zou kunnen doen met dit vraagstuk, want zo lang Poetin president blijft, is de kans erg klein dat er echt beweging in de zaak zal komen. Ook met de steun van Europese landen en de Verenigde Staten is de kans klein dat er juridisch echt vooruitgang zal worden geboekt. Het is wel een belangrijke zaak dat Rusland meegenomen wordt in het onderzoek, want Oekraïne wordt ook meegenomen in de procedure. Het is dan niet meer dan logisch dat Rusland ook wordt meegenomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten