Nóg een gerespecteerde acteur stort van zijn troon: Morgan Freeman beschuldigd van seksuele intimidatie

Geen categoriemei 26 2018, 18:30
Hij biedt meteen zijn excuses aan aan "iedereen die zich oncomfortabel en niet-gerespecteerd voelde." Huhu. Ja.
Morgan Freeman is wat mij betreft één van de beste én meest sympathieke acteurs van Amerika. De man komt altijd vriendelijk over. Ook als je zijn politieke denkbeelden niet deelt -- om maar iets te noemen -- moet je respect voor hem hebben als man én als acteur. Want ja, hij zet altijd mooie rollen neer.
Jammer genoeg voor hem lijkt het erop dat hij zich in het verleden achter de schermen misdragen heeft. Maar liefst zestien mensen hebben tegen CNN gezegd dat Freeman zich regelmatig schuldig maakte aan wangedrag zoals seksuele intimidatie. Acht van de zestien zeggen zélf slachtoffer van hem te zijn geweest. De rest zijn dus meer getuigen dan iets anders.
In een eerste reactie heeft Freeman laten weten dat hij graag zijn excuses aanbied aan "iedereen die zich oncomfortabel of niet-gerespecteerd voelde." Een sympathieke, maar weinig intelligente reactie, want je krijgt er natuurlijk meteen de indruk door dat hij inderdaad schuldig is. Niet handig als je je reputatie wilt redden.
Daarom heeft Freeman nu een tweede verklaring doen uitgaan. "Ik ben verbijsterd dat tachtig jaar van mijn leven in een handomdraai dreigt te worden ondermijnd door de berichten van donderdag," aldus de acteur in een statement die ongetwijfeld geschreven is met zijn advocaten. "Ik wil ook duidelijk zijn: ik heb geen onveilige werkomgevingen gecreëerd. Ik heb geen vrouwen aangevallen. Ik heb geen werk of promotie aangeboden in ruil voor seks. Elke suggestie dat ik dat heb gedaan is volledig onjuist."
Het goede nieuws voor Freeman is dat juist omdat hij zo sympathiek overkomt ongetwijfeld op wat steun en begrip kan rekenen. Het slecht nieuws? Datzelfde gold voor Bill Cosby. Toch werd die eerder dit jaar schuldig bevonden nadat tientallen vrouwen zich gemeld hadden bij de media én de autoriteiten. De kans is aanwezig dat hij de rest van zijn leven -- hij is 81 jaar oud -- in de gevangenis zal spenderen. Hij kan namelijk tientallen jaren cel krijgen.
Die vriendelijke Dr. Huxtable bleek dus een roofdier eersteklas te zijn. Wat voor Cosby geldt kan ook zomaar voor Freeman gelden, hoor je jezelf denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten