Pieter Omtzigt: Betaalt de staat 52% mee aan donaties As-Soennah Moskee?

Geen categoriemei 01 2018, 17:00
Pieter Omtzigt en twee anderen van het CDA komen op de proppen met een flink aantal Kamervragen voor de staatssecretaris van Financiën. Hoort de moskee wel als goed doel te boek te staan en moet de staat hier wel aan mee betalen?
De As-Soennah moskee te Den Haag, een salafistische puist op het gezicht van Nederland, is terecht gekomen in het vizier van Pieter Omtzigt. Reden hiervoor is de zogeheten 'ANBI-beschikking' van de moskee die het als 'goed doel' bestempelt en daarmee voordelen voor de moskee met zich meebrengt.
Omtzigt et al. zijn hier niet zomaar moslims aan het pesten. Deze moskee kan in theorie namelijk een boodschap van pro-vrouwenbesnijdenis en doodstraf voor overspel financieren met aftrekbare gelden. De overheid geeft dus tot 52% van het gedoneerde geld terug aan degene die doneert.
Ook blijkt de As Soennah moskee niet te voldoen aan bepaalde eisen en voorwaarden voor de ANBI-status, volgens Omtzigt. Zij maken namelijk niet inzichtelijk hoeveel geld zij binnenkrijgen en waar het aan wordt uitgegeven. Leest u vooral even de vragen door die meneer Omtzigt voor ons op een rijtje heeft gezet, het gaat namelijk niet alleen om deze moskee maar ook het Turkse Diyanet en diverse Iraanse overheidsinstanties die in hetzelfde straatje vallen:
[embed]https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/991296862236893184[/embed]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten