Vrije woord blijft overeind, huilen wordt niet beloond: PVV 'Islam-spotje' niet strafbaar

Geen categoriemei 01 2018, 15:00
Het PVV spotje dat in de Zendtijd voor Politieke Partijen werd getoond op 15 maart 2018, blijkt niet strafbaar. Dit meldt het AD.
Het volgens sommigen wat onsmakelijke filmpje, dat ook een hit bleek op social media, toont de letters 'Islam is' en voegt hier elke keer een nieuwe aantijging onder. De PVV verwijt op deze manier de islam onder andere: terreur, eerwraak, vrouwenonderdrukking, homohaat, jodenhaat, onderwerping en slavernij. Zij eindigen met 'dodelijk' en laten dit woord bloed druppelen voor extra effect, zodat het niet verward wordt met 'vrolijk'. Dat dit bij sommige mensen in het verkeerde keelgat schoot is natuurlijk niet zo gek. Naast een flink aantal views leverde het de PVV dan ook 17 aangiftes op.
Deze aangiftes liepen dus op niks uit. Het OM heeft zojuist bekend gemaakt dat dit dus allemaal niet strafbaar is. De hoofdreden die hiervoor wordt gegeven is dat het puur om kritiek op een godsdienst gaat en niet om het beledigen van een groep, in dit geval moslims. Ook wordt er volgens het OM niet aangezet tot haat, geweld of discriminatie tegen de aanhangers. Vette pech voor 'makkelijk te triggeren Nederland' dus, gewoon wegzappen de volgende keer en een kamillethee klaarzetten.
Prima beslissing van het OM. Het filmpje is dan weliswaar geen Oscar waard (of zelfs een 'voldoende' op de middelbare school), het vrije woord blijft gewoon vrij en het OM houdt zich niet bezig met het beschermen van gevoelens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten