Sylvana is wéér aan het janken: College niet divers genoeg!

Geen categoriemei 30 2018, 17:00
Oh nee toch! Van de acht wethouders is er maar één 'van kleur', wat een drama! Sylvana Simons van BIJ1 overleefde de schok maar net. Zo meldt AT5.
Simons jammert: 'Meer dan de helft van de Amsterdammers heeft wortels buiten Amsterdam en de PvdA kan putten uit een rijk pallet diverse partijleden, en dan is het toch niet gelukt om met een diverser voorstel te komen.' Het hele idee dat ook het gekleurde deel van Amsterdam wellicht op ideeën in plaats van huidskleur stemt, is haar volstrekt onbekend.
Blijft het daarbij? Nee natuurlijk niet, diversiteit kent geen grens! Er zijn ook te weinig homo's en gehandicapten in de raad en de verschillende stadsdelen. Je kan natuurlijk niet praten over rolstoelen als je zelf trap kan lopen, of beleid vormen over tolerantie als je nog nooit een piemel in je kont hebt gehad! Hoe Amsterdam nog niet in vlammen is opgegaan door deze grove schande is menig inwoner waarschijnlijk een raadsel. De absolute terreur waar deze mensen dag in en uit mee leven omdat zij door een blanke hetero worden vertegenwoordigd is haast niet te beschrijven.
Gelukkig is er enige vorm van verzachtende omstandigheden volgens PvdA-leider Marjolein Moorman. Er zijn namelijk wel meer vrouwen dan mannen in het college. Wat een opluchting moet dit zijn, als Sylvana het maar kon zien...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten