Terrorist van de aanslag in Parijs was een Tsjetsjeense Rus: IS eist aanval op

Geen categoriemei 13 2018, 12:00
Er is nu al wat meer bekend van de aanslag gisteravond in Parijs. De Franse autoriteiten geven aan dat het een Tsjetsjeense Rus is van ongeveer 20 jaar oud. Voor de rest is er nog niet veel bekend over zijn motief, behalve dat hij schijnbaar ''Allahoe Akbar'' heeft geroepen. Dat zegt an sich natuurlijk genoeg, maar zijn eigen verklaring is ook nog goed om te weten. Ondertussen heeft IS de aanval opgeëist.

De dader haalde gisteravond even voor 21.00 uur op straat een mes tevoorschijn en begon in te steken op voorbijgangers. Dat deed hij eerst bij metrohalte Quatre Septembre, niet ver van de Opéra.

Daarna rende hij met het bebloede mes door een drukke uitgaansstraat, sloeg op gevels en ramen, en probeerde nog meer mensen neer te steken. Getuigen vertelden over grote paniek en mensenmassa's die door de straten renden. Café- en restaurantbezoekers gingen uit vrees voor schoten op de grond liggen.

Een 29-jarige man overleed aan zijn verwondingen. Vier anderen raakten gewond, maar zijn niet meer in levensgevaar.

De Franse president, Emmanuel Macron, heeft aangegeven dat Frankrijk niet zal zwichten voor de vijanden van de vrijheid. Hij doelt hier specifiek op de oorlog tegen IS waar de Fransen een groot onderdeel van uitmaakten in de internationale coalitie. Macron geeft aan dat de Fransen een flinke prijs betalen voor deze strijd, maar dat ze geen duimbreedte zullen toegeven.
Een sterk verhaal van een leider die al flink wat autoritaire trekjes heeft laten zien. An sich goed voor het verbinden van een natie in dit soort turbulente tijden, maar het is de vraag of het iets gaat uithalen. De Fransen zijn het al veel langer zat dat er zo veel islamitische migranten Frankrijk binnenkomen en het lijkt er niet op dat het snel gaat stoppen, of dat de problemen rondom deze migranten snel opgelost zullen zijn. Het islamisme, in welke vorm dan ook, gaat nog flink wat problemen veroorzaken in Frankrijk.
https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/995423712764727297?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fnos.nl%2Fartikel%2F2231602-aanslagpleger-parijs-was-tsjetsjeense-rus.html&tfw_site=NOS
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten