Thierry Baudet veegt de vloer aan met het fopparlement: "De uitkomst van debatten ligt al vast, het is slechts voor de bühne"

Geen categoriemei 05 2018, 21:00
Kan iemand die man een lintje geven?
In een fascinerend interview dat vandaag gepubliceerd is in De Telegraaf haalt Thierry Baudet op schitterende wijze uit naar het fopparlement... en het partijkartel in het algemeen. "Heel veel mores in Den Haag," zegt de Forum voor Democratie-leider, zijn "vooral werkverschaffing." Daarbij wijst hij naar het debat over de dividendbelasting. "De uitkomst ligt in feite al vast. Het debat is een rituele dans voor de bühne."
"Hier valt niets te besluiten," gaat hij verder, "het is door de coalitiepartijen al besloten." De oppositiepartijen kunnen roepen wat ze willen, maar het maakt allemaal niet uit. Hun argumenten kunnen sterk als staal zijn; verschil maakt het niet. De coalitiepartijen houden elkaar de hand boven het hoofd. Al-tijd.
Hoe het dan beter kan?

"We moeten naar minderheidskabinetten toe, want dan moet je echt de Kamer zien te overtuigen van je plannen."

Zo is het maar net. Alleen op die manier kan de Tweede Kamer misschien ooit nog een rol van belang spelen; een rol die de Kamer grondwettelijk gezien zou moeten spelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten