Totale ontkenning van realiteit door Samya Hafsaoui: 'Ik wil niet die moslimpresentator zijn' maar wel een hoofddoek dragen

Geen categoriemei 15 2018, 20:00
Presentatrice Samya Hafsaoui (23) voor het Ramadanjournaal op NPO2, snapt er helemaal niks meer van en vergelijkt haar hoofddoek met 'grote borsten' omdat het onderscheidend zou zijn. Dit en meer van die gare realiteitsontkenning meldt de Volkskrant in dit deugartikel van de bovenste plank.
Zo is het Ramadanjournaal 'voor iedereen die nog wakker is' maar kijkt in alle waarschijnlijkheid iedere moslim en GroenLinks-meisje het alleen. Ze vertelt even later in het stuk over hoe haar vader na een ongeluk ineens de islam belangrijk ging vinden maar wat blijkt, dan wel de Marokkaanse variant. Ze mocht ineens praktisch niets meer van papa want anders kwam ze in de hel.
Na een reis naar Londen, wat praktisch Pakistaans grondgebied is, zag ze een andere variant van de islam dan die van haar vader. Eentje waar ze volgens haar vrijer waren (maar net zo 'verward', al laat ze dat weg). Hier bleek dat haar vader zich vooral Marokkaans gedroeg en niet zozeer islamitisch. Haar vader kreeg ook spijt van het feit dat hij haar nooit Arabisch heeft geleerd.
Hoewel ze dus niet als 'die moslimpresentator' bekend wil staan zegt ze zélf: "Ik loop over straat, zie mijn spiegeling in een winkelruit en denk: zij is echt vet islamitisch, maar dan ben ik het zelf." Het totale gebrek aan inzicht wordt vervolgens nóg duidelijk wanneer ze in het jaarverslag van BBNVara leest over de diversiteitsdoelstellingen. Héél eventjes lijkt het erop dat er iets bij haar doordringt over waarom zij met een hoofddoek het Ramadanjournaal presenteert en vraagt 'dat is toch niet de reden dat ik hier ben?' 'Nee', zeiden ze daar, 'het is gewoon omdat je goed bent.' Daar liet ze het dan bij toen ze zei: 'Toen was het voor mij klaar.’
Ze geeft aan dat haar hoofddoek slechts één van de dingen is die haar uniek maakt. Ze spreekt namelijk ook nog Engels in twee accenten en weet veel van films en Amerikaanse politiek. Wat een unieke skillset zeg, die sprong er vast uit tijdens de sollicitatie voor het Ramadanjournaal!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten