VIDEO: Politie laat illegalen gewoon in Brussels station liggen, vraagt alleen te vertrekken maar doet niets

Geen categoriemei 09 2018, 14:00
Lekker dan, die Belgische smerissen. Ze maken een paar illegalen wakker, en lopen dan weer verder. Daar hebben we wat aan!
Normaalgesproken heb ik het niet zo op oud-Vlaams Belang-partijleider Filip Dewinter en zijn fratsen, maar vandaag had de Belgische politicus wél een goed filmpje de Twitters opgeknald.
We zien namelijk een stel politieagenten door een station in het Noorden van Brussel banjeren, waar ze zo hier en daar wat slapende illegalen proberen te wekken. Die werken niet helemaal mee. Of liever gezegd: ze negeren de politie gewoon. Ze rekken zich nog eens uit, gapen een keer, draaien zich om en gaan gewoon verder met slapen. Het station verlaten? Geen haard op de hoofden van deze illegalen die daaraan denken.
De politie kan en mag zulke schendingen van haar gezag absoluut niet accepteren. Op zulke daden zouden straffen moeten staan: vorderingen, arrestaties en wellicht zelfs een ontruiming van het station. Want wie niet naar de wetsdienders willen luisteren, die moeten maar voelen. Dat is nu eenmaal het doel van politie-agenten: de orde bewaken. En de orde bewaken kan alleen als je gezag hebt en mensen bereid zijn te doen wat je zegt.
Dat gezag laat de politie hier dus schieten. Ook Filip Dewinter zag het met lede ogen aan:

"Politie maakt weinig indruk op illegalen in #BrusselNoord Ze worden gevraagd gebouw te verlaten Geen identiteitscontrole, geen arrestaties!"

En dat mag je met recht een beetje raar noemen, of niet soms?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten