VVD-liefhebbende Telegraaf valt Baudet aan: "Kunt u niet beter schrijver zijn in plaats van Kamerlid?"

Geen categoriemei 05 2018, 16:00
Zo bang zijn de VVD en haar propagandisten voor de opkomst van Forum voor Democratie.
De Telegraaf heeft vandaag een lang interview gepubliceerd met Thierry Baudet. Op zich hartstikke leuk en interessant. Zo zegt de Forum voor Democratie-leider onder meer rake dingen over ons fopparlement.
Alleen is er wel een 'maar': de manier waarop De Telegraaf Baudet benaderde is ronduit schofterig. We wisten al dat die krant de officieuze propagandakrant is van de VVD, maar manmanman, hebben ze daar dan echt helemaal geen zelfrespect?

In uw eigen verkiezingsprogramma staat in dat kader als eerste punt dat er een stop op partijpolitieke benoemingen moet komen. Daarvoor kunt u dan toch alvast een wetsvoorstel indienen?

Baudet denkt daar even over na en zegt dan dat dit "wel een goed idee is." Maar, legt hij uit, ze doen dat niet vaak omdat het "bij voorbaat zinloos is." Ze worden immers tóch niet aangenomen. Dat klopt helemaal, geen zinnig mens die daar aan kan twijfelen.
Jammer genoeg was die vraag een opzetje van De Telegraaf-journalist (haha) in kwestie om Baudet even te kunnen schofferen. De volgende vraag is namelijk deze:

"U bent wel verkozen als volksvertegenwoordiger en wordt daarvoor betaald. En u heeft wel tijd gevonden om binnenkort een nieuwe roman uit te brengen. Is dat uit te leggen?"

Baudet legt rustig uit dat hij dat in zijn eigen tijd heeft geschreven én dat zijn achterban prima begrijpt dat het nutteloos is voor hem om zich bezig te houden met "zinloze exercities." Daar komt bij, aldus Baudet, dat hij denkt dat hij met zijn boeken "veel meer kan betekenen voor onze beweging dan met het eindeloos aflopen van hordes."
Voor De Telegraaf is dat de ideale mogelijkheid blijkbaar om hem te vertellen dat hij maar moet wieberen uit de Kamer:

"Kunt u dan niet beter schrijver zijn in plaats van Kamerlid en via opiniestukken en tv-optredens uw geluid laten horen?"

Ja, dát zouden jullie bazen van de VVD wel prettig vinden, hè, Telegraaf-poppetjes?
Gelukkig was Baudet scherp en reageerde hij meteen:

"In feite is het allemaal heel ondemocratisch. We zijn opgericht om dat te herstellen. Dat is een lange weg. Het doel is om straks in de Eerste Kamer de meerderheid te ontnemen aan het kabinet van Rutte, waardoor wij een onderhandelingspositie verwerven. Vervolgens moeten we in de Tweede Kamer zo groot worden dat we mee kunnen doen in de coalitie, wat dus wat ons betreft een minderheidscoalitie zal zijn."

Zo, die kunnen zowel de VVD als haar partijkrant in hun zak steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten