Amsterdam-Oost krijgt groet van Syriëgangers: 'Wollah'

Geen categoriemei 02 2018, 21:00
Eindelijk bericht van de frontlinies! Menig IS-strijder afkomstig uit Amsterdam-Oost laat even weten wie er nog in leven zijn. Dat valt dan ook vies tegen. Via joop.nl.
Een flink aantal jongeren kreeg via de berichtendienst Telegram een kort berichtje van een paar Syrië-gangers. ‘Onze Salam uit Idlib. Aan de broeders van Amsterdam-Oost. Vergeet ons niet in jullie dua.’ De reacties zijn echter een stuk hilarischer en, niet verzonnen: ‘Dikke pica. Wollah strijders helemaal vanuit Syrië de groeten doen aan de bro’s van Oost en dikke wapens op die pica’. Een ander schrijft: ‘Haha, het zijn ook strijders. Jihad voeren is stug en moeilijk, broer.’
De 'Wollah-broers' hebben gelijk, Jihad voeren is inderdaad stug en moeilijk. Dat blijkt wel uit dit bericht en dit bericht, waaruit blijkt dat een 17-jarige en een 29-jarige strijder helemaal uit zijn 'ge-jihad' en een bom op de kop hebben gekregen.
Dit bewijst echter wel dat er nog steeds Syrië-gangers zijn die het blijkbaar nodig vinden om steun te krijgen om onderdak ofwel andere vormen van steun (IS 2.0?). Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat IS-strijders nog steeds communiceren met volk op Nederlandse bodem. Een jongen merkt op tegen AT5, waar het bericht oorspronkelijk vandaan komt, dat het bericht van de Syriëgangers specifiek gericht is op jongens uit Amsterdam-Oost. Verontrustende zaken daar in Amsterdam, blij dat ik in een andere Oost woon!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten