Wilders: "Israël moet Hamas gewoon aanpakken, hoe harder hoe beter"

Geen categoriemei 15 2018, 19:00
Duidelijke taal van Geert Wilders, te zien en te horen in dit filmpje van Lissauer.com. Waar links volgens Wilders alleen maar oproept tot kalmte en het afwachten van het onderzoek wil hij gewoon steun aan Israël.
Het filmpje begint met Joël Voordewind, ChristenUnie Kamerlid, die uitleg geeft over de instructies die Hamas zou hebben gegeven aan de demonstranten in Gaza. De instructies luidden als volgt: 'Verberg je wapens onder je kleding, we proberen met bulldozers de hekken kapot te maken om vervolgens zoveel mogelijk Israëlische burgers en soldaten te kidnappen.'
Liliane Ploumen (PvdA) geeft vervolgens hetzelfde uitgekauwde riedeltje van 'oproepen tot de-escaleren en het onderzoek afwachten.' Zij nam waarschijnlijk het woord omdat minister Blok nog steeds 'onthutst' was en zelf wat rust en kalmte nodig had.
Geert Wilders staat er een stuk harder in. Hij noemt Hamas een terroristische organisatie gesteund door terroristen in Gaza en keert zich tegen het 'politiek-correcte riedeltje' van links. Joël Voordewind meent ook dat Hamas zijn eigen bevolking de dood in jaagt door dergelijke oproepen te doen en pleit voor vrede. Liliane Ploumen pleit voor een tweestatenoplossing en wil beide partijen met elkaar aan tafel hebben zitten.
Geert Wilders moet daar allemaal niks van hebben en steunt Israël volledig. Hij maakt een vergelijking waaruit blijkt dat er volgens hem niet te onderhandelen valt met mensen die als doel hebben zoveel mogelijk mensen te doden en dat in het verleden ook hebben gedaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten