Zelfs 50Plus valt D66 aan op democratische waarden: ''het is een rommelzolder vol lege doppen''

Geen categoriemei 27 2018, 9:00
De politieke partij D66 is niet echt populair tegenwoordig. Niet bij andere partijen, maar ook niet bij D66'ers. Zelfs de chaotische 50Plus heeft besloten om de aanval in te zetten op de 'Democraten'. Jan Nagel, een prominente 50Plusser, heeft hard uitgehaald naar de D66'ers, zoals het afschaffen van het raadgevend referendum.

Hij wees op een motie om de Eerste Kamerleden direct te laten kiezen, waar D66 tegen heeft gestemd. En hij hekelde het afschaffen van het raadgevend referendum. „De vitrinekast boordevol met kroonjuwelen die D66 bij de oprichting etaleerde, is veranderd in een rommelzolder vol lege doppen.”

Nagel vindt dat de D66-kiezers ’belazerd’ zijn en roept leden van die partij op zich tegen de gang van zaken te verzetten. „We zijn langzamerhand het enige land dat geen referenda kent en geen gekozen burgemeester.”

Aan de ene kant kan je stellen dat het allemaal niet zo veel voorstelt als 50Plus de aanval inzet, aan de andere kant is het nogal triest als je zelfs door deze partij wordt aangevallen vanwege het verloochenen van je democratische principes. In elk geval komt het niet positief over voor onze lieve democraten bij D66. Ze hebben het zo moeilijk met het verdedigen van het onverdedigbare.
Wie nu denkt dat de ouderen ineens pro-directe democratie zijn geworden of pro-transparantie kunnen beter nog eventjes dieper nadenken over de materie, want bij de verkiezingen van de mogelijke partijvoorzitter is alles achter gesloten deuren besloten. Democratie is dus een heel mooi ideaal, maar niet als het gaat om partijdemocratie. Daar hebben meerdere partijen tegenwoordig last van, dus de ouderen van 50Plus hoeven niet al te bezorgd te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten