Bestuurder van busje die op een groepje mensen bij Pinkpop inreed is aangehouden

Geen categoriejun 18 2018, 14:00
Vannacht is een busje bij Pinkpop op een groepje mensen ingereden. Na het ongeval is de bestuurder doorgereden. Hij liet een dode achter en drie gewonden. De hele dag is er een klopjacht geweest naar de bestuurder en uiteindelijk heeft de politie hem aangehouden. Het is een 34-jarige man uit Heerlen en verder is er nog niets over hem bekend, ook niet over zijn motief. Hij heeft zelf na het incident de politie.

De bestuurder van het witte busje is een 34-jarige man uit Heerlen. Hij is na het ongeval doorgereden, waarna de politie een zoektocht op touw zette. De bestuurder heeft zelf na het incident de politie gebeld.

Later in de ochtend is de man door de politie in Amsterdam aangehouden op verdenking van doodslag en poging tot doodslag, laat het OM weten bij de persconferentie. De man wordt maandag nog overgebracht naar het zuiden.

Het onderzoek naar het voertuig en het plaats delict is in volle gang. Ook de bestuurder moet nog worden verhoord. De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Over een motief is nog niets bekend. De politie kon niet zeggen of het om een ongeluk of een opzettelijke daad gaat.

Voorlopig dus nog geen nieuws, maar ik ben heel erg benieuwd. Dat de man zichzelf heeft aangegeven kan al iets zeggen over de aard van de daad. Veel mensen die een ongeluk veroorzaken willen door de angst en de schrik doorrijden en geven zichzelf daarna alsnog aan. Laten we hopen dat het om iets 'onschuldigs' gaat en niet een terroristische daad. Dat zou ook raar zijn, want waarom zou de bestuurder zichzelf dan aangeven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten