Buma haalt snoeihard uit naar Baudet: "Hij flirt met Moskou, dubieuze loyaliteit!" Maar Baudet slaat terug

Geen categoriejun 02 2018, 17:00
Zo, Sybrand Buma is vandaag bij het CDA Congres echt losgegaan op Thierry Baudet.
Het moge duidelijk zijn: de top van het CDA is bang dat het Forum voor Democratie weleens een blijvertje kon zijn én dat de nieuwe partij mogelijk leden en stemmen weg kan trekken bij de christendemocraten. Als dat niet zo was -- als hij zelfverzekerd was en FVD niet als serieuze concurrent zag -- had Sybrand Buma deze uitspraken vandaag écht niet gedaan bij het CDA Congres:
"Thiery Baudet nam het op voor Rusland. Voor hem stond nog niet onomstotelijk vast dat de Buk-raket Russisch was. Er was teveel dat hij nog niet kon beoordelen. Het was een affront voor de nabestaanden en voor het professionele werk van het onderzoeksteam."
Het is, aldus Buma:

"Het zoveelste bewijs voor de dubieuze loyaliteit van Baudet."

En:

"Het probleem blijft dat Baudet voortdurend flirt met Moskou. Met zijn verdachtmakingen en complottheorieën blijft hij het wantrouwen voeden in de Nederlandse politiek en in de instituties van onze rechtsstaat. Ook oppositie voeren is een verantwoordelijkheid."

Oeps.
Natuurlijk laten Baudet en zijn Forum voor Democratie dit niet zomaar even over zich heen komen:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1002906229763690496
"Als Sybrand Buma en zijn CDA loyaal waren geweest aan Nederland hadden ze ons niet de euro ingerommeld," aldus Baudet, "ons geen massale immigratie en open grenzen opgedrongen en hadden ze geen referenda genegeerd." Hij beëindigde zijn tweet met de oproep aan kiezers om FVD te steunen zodat de partij kan afrekenen "met het kartel!"
De partij zelf reageert ook woedend:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1002897388854538240
"Wij hebben zojuist [de] speech van Sybrand Buma terug gekeken," aldus de partij in een tweet. Die "staat bol van feitelijke onjuistheden/verdraaiingen over Thierry Baudet. Dat uitgerekend de man die MH17-expert Pieter Omtzigt van [het] dossier heeft gehaald zoveel onzin uitkraamt is zorgelijk."
En ja, die is eigenlijk ook wel weer raak.
Kortom, beide partijen zijn behoorlijk bedreven in het gooien van modder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten