CDA en D66 hebben een diversiteitsfittie! Meer vrouwen in de geschiedenisboeken!

Geen categoriejun 09 2018, 13:00
D66 probeert weer wat zieltjes te winnen van minderheden door de geschiedenis te willen herschrijven. Het CDA is het daar niet mee eens en waarschuwt dat geschiedeniscanon geen object van de politiek moet worden. Zo meldt RTL Nieuws.
Alexander Pechtold bladerde door de geschiedenisboekjes, schrok zich een hoedje en liet een traan: 'te weinig vrouwen!' zei hij. Sybrand Buma heeft het niet zo met dat gezeik en vind dat ze bij D66 maar eens normaal moeten gaan doen.
[embed]https://twitter.com/APechtold/status/1005380906213892096[/embed]
Dat politiek de kijk op geschiedenis en de geschiedeniscanon dicteert moge duidelijk zijn. De oproep van Buma om dit niet te doen is in de smalle context van D66 vs CDA nog wel te begrijpen maar wanneer je er iets breder naar kijkt is dit dus je reinste onzin. Waar Pechtold het idee vandaan haalt dat vrouwen altijd een sleutelrol in de geschiedenis hebben gespeeld mag Joost weten. Dan hadden ze er naar alle waarschijnlijkheid wel in gestaan omdat hun prestaties of levenswijze een dermate grote impact hebben gehad op het leven van anderen dat er historische waarde aan wordt gehecht.
Pechtold insinueert hiermee natuurlijk dat vrouwelijke 'sleutelfiguren' actief uit de geschiedeniscanon zijn gehouden. De rest is natuurlijk een bekend verhaal. 'Old boys network' en 'schuld van de patriarchale samenleving' type argumenten, om vervolgens de deur open te trappen voor andere minderheden en daar over te gaan zeiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten