D66 bundelt krachten met het eurofiele En Marche van wannabe Napoleon Emmanuel Macron

Geen categoriejun 30 2018, 18:00
Europa boven alles. Maar dan in het Frans.
Ach jongens, wat gezellig toch!
https://twitter.com/D66/status/1012789587159212035
Let wel, dit is de man die in opdracht van Emmanuel Macron bezig is met het bouwen van een nieuwe Europese partijgroep rond zijn partij En Marche. Het heeft er dus alle schijn van dat D66 maar wat open staat voor zo'n nieuwe partijgroep: een groep die uitgesproken eurofiel is én die Frankrijk tot de Grote Leider van Europa wil maken. Zeg maar: Macron als een moderne Napoleon.
Helaas is de kans groot dat het project van Macron op termijn wel degelijk slaagt. Op het moment blijven resultaten nog uit voor hem, maar alle andere Europese leiders zien min of meer eenzelfde Europa voor zich als hij. Het enige verschil is dat die leiders zichzelf óf hun naaste, machtige bondgenoot als Leider zien. Wat Nederland betreft is dat, bijvoorbeeld, Duitsland (en dan in de persoon van Merkel op dit moment).
Toch is het geflirt van D66 met En Marche wel interessant. Die partij maakt immers deel uit van onze regeringscoalitie. Als D66 pro-Frankrijk wordt heeft dat mogelijk wel degelijk invloed op de Europese opstelling van het kabinet. En dat is bepaald geen positieve ontwikkeling.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten