De kogel is door de moskee: As-Soennah moskee verliest belastingvoordeel!

Geen categoriejun 19 2018, 15:00
De Belastingdienst heeft de ANBI-status voor de As-Soennah moskee ingetrokken. Per 2 juli zijn zij hun belastingvoordeel kwijt. Moeten ze maar geen doodstraf bij afvalligheid prediken! Zo meldt NU.nl.
De As-Soennah Moskee is natuurlijk één van de vele moskeeën die door het NRC en Nieuwsuur in het vizier zijn gekomen vanwege de buitenlandse geldstromen die zij zouden ontvangen. Menig politicus krabde zich even achter de oren toen bleek dat er diverse haatpredikers, en wel héél strenge islamitische stromingen, gewoon een podium konden krijgen met hun 'goede doel' status en buitenlands geld. Pieter Omtzigt (CDA) deed dan waarschijnlijk ook een sprongetje van vreugde tijdens zijn Tweet:
[embed]https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/1009032710998937600[/embed]
As-Soennah was wel een heel duidelijk voorbeeld van een ANBI-status onwaardige moskee. Zij predikten vrouwen-besnijdenis, financierden Syrië-gangers en afvalligen zouden de doodstraf moeten krijgen. Duidelijk het soort moskee waar GroenLinks en de PvdA 'nog eens kritisch naar zouden kijken' maar waar het voor de rest van Nederland allang welletjes is geweest. De vrees was namelijk dat naast financiële donaties uit het buitenland er ook sprekers, teksten en ronduit smerige ideologie werd geïmporteerd. Nederland krijgt er in ieder geval weer vat op, zo lijkt het!
De moskee had in ieder geval de financiële gegevens niet op orde en tijdig kenbaar gemaakt aan de Belastingdienst dus dat heeft vast en zeker bijgedragen aan het intrekken van de status. Een status die zij al sinds 2008 in bezit hadden, good riddance. Doneren kan nog steeds trouwens, maar is dus niet langer belastingaftrekbaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten