Donald Trump draait 180 graden: pocht met het 'herenigen van 522 kinderen met hun ouders'

Geen categoriejun 24 2018, 8:00
Als het goed uitkomt voor Donald Trump, dan kan hij binnen een aantal seconden een totaal andere houding aannemen met betrekking tot een onderwerp. Dat lijken hij en zijn regering nu ook te hebben gedaan als het gaat om de scheiding van kinderen van illegale migranten en hun ouders. Nationaal en internationaal was daar scherpe kritiek op. Zijn regering verdedigt zijn zero-tolerance beleid, maar Trump gaf uiteindelijk toe en construeerde een presidentieel decreet om dit recht te zetten.
Eerst gaf Trump de Democraten nog de schuld, aangezien deze gevolgen alleen maar mogelijk waren omdat zij niet meewerken aan een 'werkend immigratiesysteem'. Nu lijkt hij er ook nog bovenop te willen gooien dat hij en zijn regering de 'redders' zijn van kinderen. De Amerikaanse regering heeft namelijk laten weten dat 522 kinderen 'herenigd zijn met hun ouders'. Door het beleid van de regering. Een sterk staaltje marketing waarin Trump de media probeert te bespelen met deze beleidsverandering.

De kinderen waren juist weggehaald bij hun ouders vanwege het strenge 'zerotolerance' beleid van de regering. Maar na de nodige ophef over de schrijnende beelden en geluidsopnames van huilende kinderen die gescheiden werden van hun ouders en bij de grens in kooien werden opgevangen, werd die praktijk woensdag toch weer teruggedraaid. Volgens de regering zullen de komende 24 uur nog eens 16 kinderen worden herenigd met hun ouders.

Je moet het Trump nageven, als geen ander weet hij van de ene op de andere dag beleid 180 graden te draaien en dan ook nog te doen alsof het puur zijn idee was en zijn eigen beleid, om daarna ook nog eens te pochen met de positieve gevolgen van die verandering. Dat zou natuurlijk elke president willen doen en dat is ook vaker gebeurd natuurlijk, maar Trump lijkt het als een kunstvorm verheven te hebben. Het blijft alleen een beetje doorzichtig, maar goed, dat valt te vergeven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten