Drugsbaronnen hebben nog steeds de touwtjes in handen in de Rotterdamse haven

Geen categoriejun 03 2018, 20:00
Havenbaronnen, drugsbaronnen, in de moderne tijd is het soms nog maar de vraag of er een wezenlijk verschil is tussen die twee. In Rotterdam hebben we al heel lang last vast drugsbaronnetjes in de haven en dat probleem is niet minder geworden de afgelopen jaren. Men zou zelfs kunnen zeggen dat het alleen maar erger is geworden, want corruptie is nog steeds een dagelijkse realiteit in de Rotterdamse haven.

Uit de gesprekken tussen drugsverdachten die de NOS en RTV Rijnmond heeft ingezien, valt verder op te maken dat er zeker drie douaniers corrupt zijn. Een van hen zou een hoge functie hebben binnen de dienst. Een ander zou een douanier uit Schiedam zijn. De derde wordt bij zijn voornaam genoemd, maar verder is er niets over hem bekend.

Ook op de afdeling pre-arrival, de afdeling waar de onlangs veroordeelde corrupte douanier Gerrit G. werkte, worden nog steeds douaniers omgekocht door drugscriminelen, valt op te maken uit de gesprekken tussen de criminelen. Op deze afdeling wordt bepaald welke containers wel of niet gecontroleerd worden.

Corruptie in een welvarend land is moeilijk te bestrijden, want het gaat niet om erbarmelijke leefomstandigheden van arbeiders en werknemers. In dit geval gaat het gewoon over heel veel geld. Als er iemand een hoge functie heeft, dan is het nog moeilijker om het te bestrijden, omdat die aan de touwtjes trekken. Daardoor zal het nog een hele lange tijd een probleem zijn en blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten