'Feminisme is goed voor mannen' aldus tik-ei en oprichter Emancipator Jens van Tricht

Geen categoriejun 09 2018, 14:00
Hier leent het Parool zich dus zo nu en dan voor, een feministische softie die z'n eigen bedrijf promoot en van mannen vrouwen wil maken. Leest u hier het hele verhaal.
Nog voor je op de link klikt kun je eigenlijk al wel raden hoe het gaat. Feminisme is goed, mannen zijn slecht en vrouwen kunnen meer dan we tot nu toe dachten. Natuurlijk worden alleen de positieve kanten van vrouwelijkheid en de negatieve kanten van mannelijkheid belicht. Dat is gewoon les 1 marketing, doe dan niet of je een opiniecolumn schrijft.
Direct de inleiding geeft de toon al weer: 'mannen zijn meestal de geweldpleger', dat mannen ook meestal het geweldslachtoffer zijn wordt even weggelaten. Hij gaat verder: 'Ze ervaren weinig veiligheid om te praten over onderwerpen waar ze wel veel mee bezig zijn, zoals relaties en seksualiteit, maar ook zingeving, studiekeuze, werk, en de toekomst. ' Hoe hij hier bij komt en wat de reden is voor dit gebrek aan veiligheid wordt totaal niet onderbouwd. Voor hetzelfde geld zijn het vrouwen die dit soort gesprekken graag willen forceren waardoor de jongens dichtklappen, als een ongemakkelijk gesprek met je moeder over seks.
Hier wordt het leuk: 'Jongens leren nog altijd dat mannen sterk en stoer en onafhankelijk moeten zijn, actief, een winnaar, grensoverschrijdend en onkwetsbaar, een jager, een kostwinner.' Op de jager na zijn dit namelijk de kwaliteiten en eigenschappen die we vanuit de maatschappij nu aan vrouwen willen toekennen. Het hele artikel leest ook als een roep om de inversie van de rollen.
Een echt antwoord op hoe mannen wél zouden moeten zijn en wat deze nieuwe mannelijkheid (of 'mens-zijn zoals hij het noemt) dan wel moet zijn laat hij achterwege. Geen duidelijke visie, loze termen en een gebrek aan voorbeelden. Dat kan alleen maar leiden tot makke soja-etende jochies. Jordan Peterson waar de 'man' ook zo tegen ageerde geeft tenminste een visie en voorbeelden. Feminism is one hell of a drug!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten