Gemeenteraadskandidaat VVD over Marokkanen: "Zeker weer zo'n kenker Marokkaan? Rattenvolk!"

Geen categoriejun 17 2018, 19:00
Uhm. Oeps.
We weten allemaal dat de huidige VVD politiekcorrect tot op het bot is, maar blijkbaar is dat nog niet tot iedereen doorgedrongen. Ronald Laken is namelijk in het nieuws gekomen omdat hij onder een filmpje op Facebook even duidelijk maakte wat zijn gedachten zijn over Marokkaanse-Nederlanders:

"Zeker weer zo'n kenker Marokkaan. Ik deins geen centimeter meer terug voor dat soort rattenvolk."

Let wel, meneer stond op de 21ste pek van de VVD-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar. Hij werd weliswaar niet gekozen -- en is onderhand ook geen lid meer van de VVD -- maar toch.
Geconfronteerd met zijn uitspraken laat Laken weten dat a) hij niet langer VVD-lid is omdat hij zich niet meer herkent in die partij (iets met vriendjespolitiek), en b) dat hij trots is dat hij "dit soort uitlatingen durf[t] te doen." Hij schaamt zich er dus bepaald niet voor. Sterker nog, hij herhaalt zijn kritiek op de Marokkaanse medemens voor de duidelijkheid zelfs tegenover Omroep Flevoland.
Ergens is dit natuurlijk ronduit hilarisch. De VVD doet altijd net alsof ze veel te netjes is voor PVV'ers en FVD'ers. Dát zijn zogenaamd racisten. Maar VVD'ers? Dat zijn keurige, nette mensen.
Uhu. Dat zien we, inderdaad.
Mag ik even lachen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten