Genaaid door Turkije: twee terugkerende Syriëgangers waarschijnlijk vrijuit in Nederland!

Geen categoriejun 26 2018, 21:00
Je houdt het aan de ene kant niet voor mogelijk maar anderzijds weet je dat het Nederland is dus zat het er wel dik in: terugkerende Syriëstrijders lopen straks waarschijnlijk gewoon weer vrij rond. Aldus De Telegraaf.
'Hoe dan?' Vraag je je af, nou, de beide heren (Reda Nidalha en Oussama A.) hebben in Turkije al een tijdje vastgezeten. Zij zijn dus al bestraft voor hun lidmaatschap bij IS en hun horrorpraktijken in die regio. Dit betekent dat de Nederlandse staat ze niet nogmaals voor eenzelfde vergrijp kan veroordelen. Echt schandalig!
Technisch gezien zijn er wel mogelijkheden tot vervolging. Er zouden dan daadwerkelijke misdaden moeten worden aangetoond (naast lid zijn van IS dus) óf men gooit het over een andere boeg waar wordt gepleit voor het feit dat zij niet hun volledige straf hebben uitgezeten en de rest in Nederland moeten uitzitten. Beide gevallen zijn ontzettend lastig en dus lijkt het er op dat de beide boys straks mooi verder kunnen radicaliseren op Nederlandse bodem. Gelukkig staat de vader van Nidalha honderd procent voor hem in en weet ons gerust te stellen door te zeggen dat de Syriëganger niet van plan is om hier een aanslag te plegen.
Enfin, Turkije is de boosdoener in dit geheel. Zij zouden de beide knaapjes namelijk uitleveren aan Nederland maar bedachten zich en procedeerden zelf. Het gevolg is dus nu dat Nederland het nakijken heeft!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten