Jordan Peterson overtuigt 'progressieve' Oxford Union van politieke-correctheid in beste video tot nu toe

Geen categoriejun 25 2018, 19:00
In dit artikel wil ik even 'voorbij de waan van de dag' gaan, zoals ze dat zo grappig bij De Correspondent zeggen. Jordan Peterson, een van de meest invloedrijke publieke figuren in deze tijd, heeft een Q&A sessie gedaan bij de Oxford Union. Het is steeds meer een 'progressief' bolwerk geworden, waarbij de tradities en verworvenheden van de Westerse samenleving steeds vaker worden aangevallen. In deze tijd van politieke-correctheid en identiteitspolitiek is dat een sterk fenomeen geworden.
In het filmpje, dat u beneden kan bekijken, verdedigt Peterson hiërarchie en het belang van balans binnen een maatschappij. Ook tradities en de Westerse vrijheden worden utivoerig besproken. Daarnaast geeft hij antwoord op vragen uit het publiek, waarin hij uitgebreid ingaat op de gevaren van politieke-correctheid en 'cultuur Marxistische' tendensen in de samenleving.
Dit heeft hij natuurlijk al vaker gedaan in zo veel meer video's, maar deze video is naar mijn mening de beste tot nu toe. Waarom? Omdat hij goede vragen gesteld krijgt, goede tegenargumenten en ook de ruimte krijgt om goed te antwoorden. Je ziet het aan Peterson dat hij intens geniet van deze bijeenkomst en dat merk je ook aan zijn antwoorden. Zeer gestructureerd en helder uiteengezet. Een zeldzaamheid tegenwoordig. In combinatie met een rustige en respectvolle houding, weet hij het publiek zichtbaar te overtuigen van zijn argumenten en zijn standpunten.
Ik kan niet stoppen met het blijven herhalen, maar publieke figuren zoals Peterson zijn nodig in het politieke discours. Hard, maar respectvol naar de medemens tot het punt dat er geen wederkerigheid meer is. Geen polarisatie, maar heldere uiteenzetting van de noodzaak van vrijheid van meningsuiting en een constructief debat. We hebben aan de rechterzijde al genoeg schreeuwerds, we hebben meer mensen nodig als Jordan Peterson.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten