Klap in het gezicht voor G7-top: Trump neemt afstand van slotverklaring

Geen categoriejun 10 2018, 8:00
Eventjes leek het allemaal koek en ei op de G7 maar niets bleek minder waar! President Trump haalde uit naar Canadese premier Trudeau en trok zich terug uit de slotverklaring! Zo meldt de NOS.
Het is ook nooit saai met Donald! De G7, bedoeld om eerlijke spelregels te maken voor internationale handel, moet het zonder de Verenigde Staten doen. Zo wilden ze af van protectionisme en overcapaciteit van sectoren als staal. Het gaat ze om open grenzen, het terugdringen van subsidies en andere handelsbelemmeringen.
Al vrij snel laat Trump weten dat hij vind dat Canada de VS oneerlijk behandelt. Canada zou 270% importheffing vragen op Amerikaanse zuivelproducten en Trump haalde uit naar een eerder gemaakte opmerking van Trudeau. Trudeau zou de heffingen van Amerikaanse zijde namelijk beledigend vinden. Het gaat om deze Tweets:
[embed]https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1005586562959093760[/embed]
[embed]https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1005586152076689408[/embed]
Trump liet ook weten graag Rusland weer bij de G-top te willen betrekken maar dit zien een aantal andere landen niet zitten. Zij zijn nog steeds van mening dat het aansluiten van de Krim bij Rusland een annexatie was en de oorlog in Oekraïne geeft ook af op Poetin.
President Trump verliet de G7-top vroegtijdig vanwege zijn ontmoeting met Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in Singapore over twee dagen. De overige G7 klimaat en energie onderwerpen zal dan ook niet door de VS worden bijgewoond.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten