Marine Le Pen moet 300.000 euro terugbetalen aan EU

Geen categoriejun 19 2018, 19:00
Het Gerecht van de Europese Unie heeft bepaald dat Marine Le Pen het Europese Parlement zo'n driehonderdduizend euro moet terugbetalen! Aldus het NRC.
Le Pen zou ervoor hebben gezorgd dat een vrouw met geld vanuit het Europees Parlement is betaald. Volgens Le Pen was zij een assistente, het Gerecht acht dit niet bewezen en dus trekt de madame aan het kortste eind. De 'assistente' zou namelijk voor de partij, Rassemblement National, werken. Marine Le Pen gooit het allemaal op een procedurele fout en gaat in hoger beroep. De assistent zou namelijk voor Le Pen invallen als zij niet in Brussel kon zijn. Volgens het gerecht zou de fraude hebben plaatsgevonden toen Le Pen Europarlementariër was.
Volgens het NRC moet de partij het geld zien op te hoesten en is het nog maar de vraag of dat lukt. Rassemblement National moet nog 9 miljoen euro terugbetalen aan de Russen. Dat wordt spannend dus want er zijn überhaupt niet zoveel partijen die dat zo even kunnen aftikken.
In 2017 zouden er tientallen zogenaamde 'spookassistenten' aan het licht zijn gekomen door het Europese fraudebureau OLAF. Hier stond de assistent van Le Pen ook vermeld. Dit leidde tot een rechtszaak vanuit Le Pen en die heeft ze nu dus verloren. Zij kon namelijk niet aantonen dat de vrouw in kwestie daadwerkelijk assistent werkzaamheden verrichtte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten