Max zet snelste tijd neer in eerste twee vrije trainingen. Gaat hij voor goud in Canada?

Geen categoriejun 09 2018, 17:00
Een circuit waar het vermogen van je auto van levensbelang is. En Max Verstappen gaat sneller dan iedereen? Wut?
We weten allemaal dat Max Verstappen het prima voor elkaar heeft. Nee, Red Bull is over het algemeen tegenwoordig niet zo goed als Mercedes, maar het team zit wel degelijk ontzettend kort op de Duitse renstal. Red Bull Racing is gewoon een topteam.
Maar toch. Toch schort het vaak aan één ding. Vermogen. De bolide van Red Bull is elk seizoen weer razendsnel op langzame circuits met veel scherpe bochten, maar op circuits waar je continu op het maximale vermogen rijdt komt Red Bull steeds weer tekort.
Of toch niet? Want in Canada, want toch echt een snel circuit is, doet Max het vooralsnog geweldig. Hij zette de snelste tijd neer in de eerste én in de tweede vrije training:

Verstappen is nog op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen en heeft na de eerste twee vrije trainingen van de GP in Canada in elk geval een flinke dosis vertrouwen getankt. Eerder vandaag was Verstappen al de snelste bij de eerste vrije training met 1.13.302, maar dat kunstje deed hij bij de tweede vrije training nog eens dunnetjes over met een tijd van 1.12.198. Dat deed hij op supersofts.

Geen wonder dus dat Max tweette dat hij momenteel bijzonder tevreden is:
https://twitter.com/Max33Verstappen/status/1005178536737607680
Max heeft voor deze GP een nieuwe motor gekregen; een sterkere, een betere. Maar: volgens Adrian Newey, de technische man bij Red Bull, leveren die verbeteringen hem slechts 0,1 seconde per rondje op. Dat is leuk, maar het zou niet genoeg moeten zijn om hem opeens net zo snel te maken als Ferrari en Mercedes. Toch was hij niet alleen 'net zo snel' tijdens deze vrije trainingen, maar zelfs sneller.
Dit geeft de kijker hoop. Ik ga er nog altijd vanuit dat Ferrari en Mercedes tijdens de kwalificatie net een beetje sneller zijn, maar misschien moeten we er toch echt rekening mee houden dat Red Bull een grote stap heeft gemaakt... en dat het team uit Oostenrijk ineens overal een gooi naar P1 kan doen. Als dat zo is wordt het kampioenschap helemaal op zijn kop gezet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten