Minderheid Tweede Kamer tegen NPO betaalmuur. Maar coalitiepartijen vinden het zo gek nog niet

Geen categoriejun 02 2018, 18:00
Natuurlijk vinden ze dat niet. Want de coalitiepartijen willen natuurlijk wel positieve media coverage -- zeker door de NPO.
Vandaag komt De Telegraaf met een headline die toch nogal misleidend is. Nee, het is geen "fake news." Maar het komt er wel akelig dicht bij in de buurt:

"Kamer uit kritiek op NPO plan: 'We hebben al een keer betaald'."

Vervolgens worden er twee Kamerleden geciteerd: PVV'er Martin Bosma en SP'er Peter Kwint. De eerste laat weten:

"Bizar. We hebben al een keer betaald. Raar dat de NPO de rekening van de inkomstentegenvaller bij de burger legt.'

En de tweede:

"Het uitgangspunt voor ons is en blijft dat producties die betaald zijn door belastinggeld ook gratis te zien moeten zijn. Waar betaal je anders voor?"

Dus ja. Er zijn inderdaad Kamerleden die kritiek uiten op het plan van de NPO. Maar dan het deel dat de titel van De Telegraaf buiten beschouwing laat: een meerderheid van de Kamer lijkt zich vooralsnog achter de NPO te scharen.

De regeringspartijen zijn terughoudend met hun reactie op de Hilversumse plannen om meer programma’s te verstoppen achter een betaalmuur. "Ik wil eerst graag de plannen van de NPO zien”, zegt VVD-Kamerlid Dilan Yesilgoz... Ook CDA en ChristenUnie willen eerst de plannen afwachten.

Over het algemeen wordt met "de Kamer" een meerderheid in het parlement bedoeld. Maar De Telegraaf gebruikt die term nu opeens voor twee Kamerleden van twee partijen die, sorry dat we het moeten zeggen, weinig tot geen politieke macht en invloed hebben.
Natuurlijk is het een onzalig plan van de NPO. En ja, de Kamer zou daar tegen in verweer moeten komen. Helaas is dat echter duidelijk niet zo. De PVV en SP roepen dat het zo allemaal niet kan, maar dat roepen zij altijd. Daar is, behalve De Telegraaf blijkbaar, helemaal niemand van onder de indruk, de NPO nog het minst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten