Mishandeling Amsterdamse drag queen De la Fressange volgende bewijs voor stijging homohaat

Geen categoriejun 25 2018, 16:00
Het gaat mis in Amsterdam. Het stijgende geweld tegen Amsterdamse homo's en transgenders wordt met het jaar erger. Dit heeft onder andere te maken met het steeds groter worden van het aandeel van andere culturen die zwaar tegen homofilie zijn. Vannacht was het weer raak en is een lokale beroemdheid, de Amsterdamse drag queen Monique de la Fressange, aangevallen door een aantal homohaters terwijl ze op een taxi stond te wachten.

Ze was net klaar met een optreden in café The Queens Head op de Zeedijk, toen ze werd uitgescholden en geslagen. Volgens drag queen Diva Mayday, die met haar bevriend is, schoot niemand haar te hulp. 'Dat heeft haar nog het meest geraakt.' Het was volgens Mayday duidelijk een hate crime. 'Omdat ze ook verrot is gescholden voor al het mogelijke. Ze heeft aangifte gedaan maar de schrik zit er goed in.'

a de mishandeling is de drag queen in paniek naar de Reguliers Dwarsstraat gegaan, waar ze door vrienden werd opgevangen. 'Ze zit onder de blauwe plekken en heeft een gekneusde neus', aldus Mayday. Volgens de drag queen waren de daders begin twintig en spraken ze Nederlands.

Dit bericht is ook weer heerlijk genuanceerd. Geen melding van culturele achtergrond, alleen dat ze Nederlands spraken. Dat zegt nog helemaal niets. Natuurlijk, het zouden net zo goed 'autochtone' Nederlanders zijn geweest, maar die kans is gewoon kleiner. Toch wil ik niet stereotyperen, want alle mogelijkheden staan nog open. Het laatste wat ik wil is voorbarige conclusies trekken.
De la Fressange sprak al eerder voor de gemeenteraad in Amsterdam over de versterking van het homogeweld in Amsterdam. Volgens Monique is het nog nooit zo erg geweest als in de laatste twee jaar. Een zorgelijke ontwikkeling waar we van uit kunnen gaan dat dit linkse college in onze hoofdstad er vrij weinig aan kan doen. Waarom? Omdat ze aan de ene kant voor homorechten en transgenderrechten zijn, maar aan de andere kant al snel verkrampt zijn als het ook maar ergens betekent dat er specifiek beleid gemaakt moet worden aangaande de bevolking met een andere culturele achtergrond.
Zo blijven we ronddwalen. De problemen niet goed in kaart brengen en daardoor dus met beleid aankomen waar niemand iets aan heeft. De slachtoffers? Homo's en transgenders. Zeer jammerlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten