Morgen start de Europese Unie met policor project voor 18-jarigen: gratis reizen door Europa

Geen categoriejun 11 2018, 14:00
Je mag het eigenlijk niet zo noemen, maar ik vind het toch ergens een verkapte vorm van 'omkoping' en propaganda. De Europese Unie die een nieuwe generatie gaat klaarstomen om mee te gaan in het policor project 'diversiteit', 'multiculturalisme' en de 'Europese Unie'. Jongeren van 18 jaar mogen dan dertig dagen rondreizen door Europa en maximaal vier lidstaten aandoen. Een hele volksbeweging.

Ze kunnen zich op die manier een idee vormen van de diversiteit en culturele rijkdom van het continent, ze kunnen nieuwe vrienden maken en misschien zelfs voorzichtig werken aan iets wat volgens Wilders en Baudet helemaal niet bestaat: hun Europese identiteit.

Natuurlijk, gooi Wilders en Baudet er ook nog maar even bij. Volgens mij hebben zij nooit beweerd dat er geen Europese identiteit is, alleen hebben ze benadrukt dat die niet bestaat als 'collectieve' identiteit, maar wel als gedecentraliseerde culturele identiteit waarin de natiestaten en nationale culturen in hun diversiteit een mooi geheel vormen. Dus niet het benadrukken van een collectieve a priori identiteit, maar een andere karakterisering. Gelukkig is niet iedereen op zijn achterhoofd gevallen en ziet het project ook wat het is: morele omkoping:

In het Parlement is niet iedereen zo enthousiast. ‘Symboolpolitiek’ en ‘fanfarepolitiek’, gromt SP-Europarlementariër Dennis de Jong, net voor hij zelf ook op de trein stapt, voor zijn maandelijkse reis naar Straatsburg. ,,Dit is een heel goedkope… Correctie: een financieel heel dure, maar moreel heel goedkope manier om een bepaald segment jongeren tot bondgenoot van Europa te maken, en ze volgend jaar naar de stembus te lokken. Ik denk dat Europa moet proberen jongeren voor zich te winnen met beleid in plaats van met dit soort halve omkoopprojecten. Bijvoorbeeld door meer te doen aan de nog steeds heel hoge jeugdwerkloosheid in delen van de Unie.”

Voor je het weet krijgen mensen 'gratis wifi', om zo als symbool te fungeren voor de 'Europese identiteit'. Als die collectieve identiteit bestaat, dan is dit wel een hele dure goedkope manier om het te laten zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten