Motorclub Satudarah is verboden door de rechter: gaan die clubleden überhaupt wel luisteren?

Geen categoriejun 18 2018, 13:00
Motorclubs, tja, daar kan je wat van vinden natuurlijk, maar het wordt wel echt een probleem als ze maffiatje gaan spelen. Motorclub Satudarah geeft al langer problemen en er was zelfs in de politiek een tijdje het idee om dit soort motorclubs maar helemaal te verbieden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want motorclubs kunnen ook gewoon heel onschuldig en leuk zijn. Nu heeft de rechter de motorclub verboden.

Ook de clubs Supportcrew 999 en Saudarah vallen onder het verbod. Zij zijn volgens justitie zodanig verweven met Satudarah, dat ze daar eigenlijk onderdeel van uitmaken.

Het Openbaar Ministerie wilde ook dat de supportclub Yellow Snakes MC werd verboden, maar volgens de rechtbank is die club onafhankelijk genoeg en is niet voldoende bewezen dat hij deel uitmaakt van Satudarah.

Leuk zo een verbod en ook goed, maar wie denkt dat die leden van de clubs zomaar gaan toegeven en zich aan de wet gaan houden is vrij naïef. De mogelijkheid bestaat nu dat de clubs ondergronds gaan, of andere clubs gaan infiltreren. Het kan niet van criminelen worden verwacht dat ze zich aan de wet houden, dus dat moeten we dus ook nu niet verwachten. Dit verhaal gaat zeker nog een staartje krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten