Nederland neemt deel migranten van boot Lifeline in Malta op

Geen categoriejun 27 2018, 15:00
Het was wederom een spannende episode van Aquarius 2.0: Lifeline. De boot met 230 immigranten die het hele dek onderkotsen, mochten uiteindelijk Malta in. Nederland neemt een deel van ze op. Aldus de Telegraaf.
Eventjes leek het erop dat de boot Lifeline, van het Duitse Mission-Lifeline, overal zou worden geweigerd. Italië en Malta hielden wederom voet bij stuk en Spanje had net al Aquarius binnengelaten. Heel die organisatie natuurlijk boos want 'hoe kun je zo harteloos zijn' terwijl ze zelf mooi de regels overtreden door die lui hierheen te halen. Enfin, Italië had er dus geen zin in, Malta deed ook verrassend moeilijk maar na een lange 'will they, won't they?' drama scène, die zeker vijf dagen aanhield, zwichtte Malta uiteindelijk onder z'n eigen moreel kompas en liet de zeezieke migranten toch maar binnen. De echte reden dat zij zwichtten had meer te maken met het feit dat diverse landen, waaronder Duitsland en Nederland, hadden beloofd een aantal van de migranten op zich te nemen.
Exacte aantallen en hoe het allemaal verdeeld wordt onder de acht landen is niet duidelijk. Dit geeft wel weer een signaal van hoop en mogelijkheden voor het volk aan de overkant van de Middellandse Zee dat het dus gewoon weer mogelijk is om binnen te komen. De noordelijke landen maken wel wat afspraken en de zuidelijke landen laten je gewoon binnen... Hier nog een paar beelden van hoe Lifeline de 230 migranten oppikt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten