'Socialistische' SP is knetterrijk

Geen categoriejun 23 2018, 20:00
Het gaat goed met de partij die het grootkapitaal als het ultieme kwaad ziet.
Er zijn niet heel veel politieke partijen in Nederland die daadwerkelijk rijk zijn. Toch zijn er uitzonderingen. Hilarisch genoeg blijkt de SP of all parties de grootste uitzondering van allemaal te zijn:

Allereerst heeft de Socialistische Partij flink wat spaarcentjes. De partij heeft 6,4 miljoen euro beschikbaar (spaargeld, lopende rekening, kasgeld) om uit te geven, zo staat vermeld in de jaarrekening. Dat is bijna zes ton meer dan een jaar eerder.

De totale reserves zijn met 3 procent gestegen tot 11,86 miljoen euro. Bovendien: de SP wordt, in tegenstelling tot veel andere politieke partijen, elk jaar rijker.

In 2017 kwam er bij de SP 230.000 meer euro binnen dan er gespendeerd werd. Maar dat is niet alle winst. In totaal komt de hele winst van dat jaar uit op 476.000 euro, wat voor 246.000 te danken is aan "eenmalige posten."
Eén van de belangrijkste inkomstenbronnen van de partij is de zogenaamde afdrachtregeling die gekozen SP-politici dwingt om een deel van hun vergoeding af te staan aan de partij. Dit onder de noemer "gelijkheid en solidariteit," maar feitelijk natuurlijk puur en alleen om de partij rijker te maken zodat zij meer kan spenderen aan verkiezingscampagnes.
Interessant genoeg verloor de SP het afgelopen jaar 3.151 leden. Ook zijn er nu minder afdelingen dan een jaar terug, namelijk 150. Toch zijn de inkomsten van de partij dus lekker toegenomen.
Kortom, de SP blijkt de meest kapitalistische partij van Nederland te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten