SP slaat GroenLinksige koers in

Geen categoriejun 23 2018, 8:00
De SP was na de mokerslag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen nog zoekende naar een nieuwe strategie om zieltjes mee te winnen, die hebben ze nu gevonden! Groen doen maar dan anders! Aldus het AD.
Je moet wat, PvdA zakt in elkaar door Asscher die met alle winden meewaait. GroenLinks profiteert ontzettend door dit verlies maar leven in de waan dat dit door hun eigen standpunten is gekomen. D66 valt op hetzelfde zwaard als waar Asscher zichzelf aan open heeft gehaald. SP wist zich simpelweg niet goed te profileren en ging in de gemeentes door de helft. Tijd voor een nieuw plan dus!
Lilian Marijnissen snapt deze 'analyse' en zet volledig in op 'klimaatgerechtigheid' wat niets anders betekent dan GroenLinks beleid maar dan omgekeerd: de rekening is voor de grote bedrijven en de burger wordt niet opgezadeld met warmtepompen, korter douchen en de stekker uit je televisie voor die 'alle beetjes helpen' onzin campagnes waar GroenLinks zo op geilt.
Het lijkt er op dat dit wel eens zou kunnen gaan werken voor de SP. Ze hoeven dit alleen maar wat verder te ontwikkelen in concrete voorstellen en zich wat beter profileren, dan komt de winst vanzelf hun kant op. Wanneer GroenLinks namelijk doorgaat met automobilistje pesten en over iedere scheet belasting wil gaan heffen, is 'de gewone man' er snel klaar mee en verliest GroenLinks deze aan de SP, waarna slechts het ivoren toren intellectueeltje, de eerstejaars psychologie studente en de bakfietsmoeder nog over blijft, zoals het hoort.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten