Thierry weet hoe het spel gespeeld wordt: JFVD Jongerendag op het circuit van Zandvoort

Geen categoriejun 16 2018, 17:00
Het zijn de kleine dingen die het doen, die het doen.
De snelstgroeiende politieke jongerenvereniging van Nederland organiseert op 30 juni de ALV. En ja, dat wordt een enorm spektakel. Zoals Thierry Baudet vandaag postte op Twitter:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1007954824535699457
Net als FVD zelf gaat het bijzonder goed met de jongerenafdeling van de partij, JFVD. Enorm veel jonge rechtse mensen sluiten zich aan bij die organisatie. Voor de JOVD -- de jongerenafdeling van de VVD -- is dat natuurlijk een nachtmerrie die werkelijkheid is geworden. Jarenlang had die club het monopolie op het label 'rechtse politieke jongerenorganisatie.' Niet meer. Sterker nog, de JOVD wordt tegenwoordig maar al te vaak als links beschouwd door écht rechts-liberale en conservatieve jongeren.
Daarnaast heeft de JOVD tegenwoordig natuurlijk het probleem dat het nergens meer tegen rebelleert. De JOVD ziet zichzelf in de eerste én laatste plaats als opleidingsinstituut voor toekomstige VVD-politici. Dat is heel leuk voor ambitieuze quasi-liberale jongeren, maar het betekent ook dat ze nergens meer tegen kunnen rebelleren. De VVD is immers al acht jaar aan de macht. Een jongerenpartij die niet rebels is? Daar is helemaal niets aan. Bij de Jonge Socialisten doen ze dat dan toch beter.
Hoe dan ook, voor FVD was er dus ruimte om een eigen, populaire rechtse jongerenorganisatie op te zetten. En dat is gelukt. JFVD is de snelst groeiende politieke jongerenvereniging van Nederland... wat niet zo gek is gezien de positieve en energieke uitstraling van de club, terwijl iedereen weet dat ze tegelijk rebelleren tegen "het partijkartel."
Ja, JFVD kon weleens een heel grote toekomst tegemoet gaan. En dat is goed nieuws voor Thierry Baudet, want met een beetje mazzel komen toekomstige volksvertegenwoordigers van zijn partij binnen via de jongerenvereniging.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten