Trump's asielbeleid: kinderen gescheiden van ouders, wat is er aan de hand?

Geen categoriejun 19 2018, 17:00
Van wat er zo op internet te lezen valt over deze situatie lijkt het een morele crisis waar Donald Trump verantwoordelijk voor is, maar hoe zit dat precies?
Trump en zijn kabinet blijven voet bij stuk houden terwijl overal foto's en video's van huilende kinderen te zien zijn als ze worden gescheiden van hun ouders. 'It's the law' zegt Trump dan. Het is alleen niet zijn wet! George W. Bush nam de wet in zijn ambtsperiode aan en Obama negeerde de wet ten dele. President Trump is de eerste die de wet opvolgt zoals deze staat geschreven en bedoeld is.
[embed]https://twitter.com/jaketapper/status/1009056427539947521[/embed]
Nu wordt aan bijna alle kanten ontkend dat het naleven van deze wet gebruikt wordt om druk uit te oefenen op de tegenstanders van Trump, maar daar lijkt het toch wel sterk op. Volgens Trump zijn het de Democrats die de mogelijkheid hebben om Trump's plannen voor een ander asielbeleid te steunen, zodat het huidige beleid kan worden veranderd. In de tussentijd geeft het scheiden van ouders en kinderen een signaal af aan andere potentiële immigranten om weg te blijven.
[embed]https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1009076294615814145[/embed]
Dit is keiharde politiek waar de druk flink wordt opgevoerd en Trump niet van plan is om te buigen. Er zijn aanwijzingen dat het tijdstip van dit beleid goed samenvalt met de steun van zijn achterban, waardoor zij in de zogenaamde 'mid-terms' eerder geneigd zullen zijn om Republican te stemmen. Kost een paar huilende baby's maar dan heb je ook wat!
Om het contrast met het niveau van de Nederlandse politiek nog even te belichten heb ik hier nog een Asscher'tje:
[embed]https://twitter.com/LodewijkA/status/1009073194551119872[/embed]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten