VN snakt naar relevantie en roept op tot einde van geweld in Syrië

Geen categoriejun 23 2018, 9:00
Eens in de zoveel tijd zie je het weer voorbij komen, de VN eist weer iets maar wordt gewoon genegeerd. Zo ook vandaag, dit keer willen ze dat Assad stopt met oorlog voeren in het Syrische Daraa, waar IS nog zit... Aldus de Telegraaf.
Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres is er hélémáál klaar mee, al dat geweld, en eist dat Assad niet meer zo lullig doet tegen IS en de andere groeperingen die z'n land naar de filistijnen hebben geholpen. Duizenden mensen slaan namelijk op de vlucht, voornamelijk naar Jordanië, en dat vinden ze bij de VN natuurlijk niet zo leuk.
Het lijkt wel een blaffende hond zonder tanden, die VN. Zeuren over 'instabiliteit in de regio', alsof het ooit echt anders is geweest, daar. Alsof ook maar iemand het in z'n hoofd haalt om nu het offensief te stoppen nu Assad zo duidelijk aan de winnende hand is. Laat hem z'n land eerst maar mooi even opschonen en IS uiteen rijten, dan is het daarna snel gedaan met de oorlog en de ellende in dat land. Dan kunnen de vluchtelingen weer naar huis, kan iedereen helpen het land weer op te bouwen en keert de stabiliteit weer (een beetje) terug in de regio. Laat dán de VN maar een rol spelen maar kan iemand ze alsjeblieft vertellen dat ze in dit stadium tótáál irrelevant zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten