Amerika bang dat Trump 'wordt afgedroogd' door Poetin

Geen categoriejul 15 2018, 20:00
Zo'n beetje half relevant Amerika zit hem zwaar te stressen om de ontmoeting tussen Trump en Poetin in Helsinki binnenkort. Zo erg zelfs dat er wordt opgeroepen de bijeenkomst af te blazen! Via het AD.
Men vergelijkt het met een amateurbokser die het opneemt tegen Muhammad Ali, waar Poetin de laatstgenoemde voor moet stellen. Zowel diplomaten als Ruslandkenners vrezen voor het ergste. Trump zou namelijk zonder adviseurs en agenda gaan praten met de politieke bulldog genaamd Poetin.
Trump is eropuit om vrienden te worden met de Russische president en wil daar geen entourage bij hebben die dit proces bemoeilijkt. Reden voor de angst is, naast dat Trump dus 'alleen' gaat, hij ook nog in de ogen van velen de NAVO aan het wankelen heeft gebracht.
Ook sloot Trump niet uit dat hij de Krim zou gaan erkennen als Russisch grondgebied (wat het eigenlijk ook is maar politiek is een andere wereld). Het wordt dus ontzettend spannend wat Trump gaat doen, of hij weet waar hij mee bezig is en wie nou wie een oor aannaait, als dat al het geval is.
Trump mag dan onorthodox zijn, dom is hij zeker niet. Dit is voor Poetin ook onbekend terrein omdat hij voornamelijk gewend is om met orthodoxe Angela Merkel types te onderhandelen, niet met een figuur als Trump.
De Amerikanen vrezen echter het ergste en spreken van een schande voor de democratie als Trump de hand van Poetin zou schudden. Een beetje overdreven als je het mij vraagt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten