'Bevordering illegale migratie' - bemanning Duits reddingsschip aangeklaagd in Italië

Geen categoriejul 30 2018, 8:00
Tien Duitse bemanningsleden van reddingsschip Iuventa krabben zich flink achter de oren nu de Italiaanse overheid ze strafrechtelijk laat vervolgen wegens het bevorderen van illegale migratie! Via het AD.
Het gaat om een Duitse hulporganisatie die zichzelf 'Jugend Rettet' (JR) noemt. Zij hebben natuurlijk zichzelf als doel gesteld om bootvluchtelingen te redden. Het probleem is alleen dat zij ze de verkeerde kant uit 'redden' en dus gewoon illegaal op Italiaanse bodem dumpen. Dáár vindt de Italiaanse overheid wat van!
De bemanning (en nog 12 anderen) loopt het risico om maximaal 15 jaar gevangenisstraf te krijgen. Een jaar nadat het schip aan de ketting is gelegd komt dan eindelijk de aanklacht uit de koker van het Italiaanse openbaar ministerie rollen.
De bemanning noemt de verdachtmakingen 'ongegrond' en is van mening dat hier sprake is van 'criminalisering van civiele reddingsorganisaties'. "Als wij ons voor het gerecht moeten verantwoorden deze mensen gered te hebben, dan heeft Europa een politiek en moreel dieptepunt bereikt", zegt Kathrin Schmidt, het hoofd van de missie in een reactie.
Wat Schmidt echter compleet is ontgaan is het feit dat ze de vluchtelingen ook gewoon terug de Libische kust op had kunnen sturen, dan was er niks aan de hand geweest. Zo gevaarlijk is het daar tegenwoordig óók niet meer, als ik de berichtgevingen mag geloven.
De bemanning van Iuventa en de bemanningen van twee andere particuliere organisaties zouden vorig jaar (15 april) alleen al zo'n 3000 vluchtelingen op één dag hebben opgepikt en zo'n 14.000 in totaal. Dit zou allemaal volgens de regels zijn verlopen in samenwerking met het Coördinatiecentrum in Rome. We zullen zien wat de rechter gaat beslissen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten