Bizar: in Canada verandert een man zijn geslacht om te besparen op de autoverzekering

Geen categoriejul 29 2018, 12:00
We leven in absurde tijden. Tijden van intersectionaliteit, witte privilege, 72 genders, tientallen vormen van seksualiteit. Wat een 'bevrijding'. Enfin, ik schrijf dit stuk niet om sommige politieke ontwikkelingen belachelijk te maken (want dat is het voornamelijk), maar het brengt wel een aantal problemen met zich mee.
Wanneer ben je wel of niet een andere gender of geslacht of weet ik veel wat? Daar krijgt Canada nu vooral mee te maken, een van de meest politiek-correcte landen in de wereld.

De man wil anoniem blijven, maar vertelde dat hij van geslacht was veranderd om jaarlijks 1.100 Canadese dollars (723 euro) te besparen op zijn autoverzekering. Omdat hij een ongeval en een paar verkeersovertredingen op zijn palmares had, vertelde de verzekeringsagent dat zijn premie jaarlijks zo'n $ 4.500 CAD (€ 2.959) zou bedragen. Uit nieuwsgierigheid vroeg hij hoeveel het zou kosten als hij een vrouw was.

Toen bleek dat dezelfde verzekering slechts ongeveer 3.400 CAD (€ 2.234) zou bedragen als hij een vrouw was. ,,Ik was behoorlijk boos", zei de man. ,,En ik had geen zin om voor zo'n bedrag te worden genaaid." Vervolgens vroeg hij zijn verzekeringsmaatschappij om zijn geslacht te veranderen in 'vrouwelijk', maar de verzekeringsagent weigerde dat.

Daarom is wetgeving specifiek voor transgenders of andere sociale constructen een zeer slecht idee. Op basis van het normale non-discriminatie principe en wetgeving mag het al niet, maar ga je nog meer 'rechten' verlenen of wetgeving creëren, dan gaan er andere mensen misbruik van maken. Zoals in dit geval. En als hij zegt dat hij zich echt een vrouw voelt, terwijl hij dat stiekem niet voelt, wat dan? Wat gebeurt er dan? Je kan niet in zijn hoofd kijken. Dan kom je dus uiteindelijk uit op een doodlopende weg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten