Da's nou jammer! Kamervoorzitter Arib wil vrouwenquota

Geen categoriejul 04 2018, 15:00
Heel zonde want Khadija Arib doet het zo goed als Kamervoorzitter maar hier slaat ze toch echt de plank volledig mis! Niet in functie hoor maar gewoon, qua mening.
Het is laat, er is niks op tv behalve Temptation Island of zo'n ander achterlijk programma wat er op lijkt én Nieuwsuur. Dus toch maar Nieuwsuur gekeken en wat zag ik? Arib met een dullige mening, hier nog eens te zien:
[embed]https://twitter.com/Nieuwsuur/status/1014250195972788224[/embed]
Ze is blijkbaar voorstander van vrouwenquota. De Kamer moet voor haar een afspiegeling van de samenleving zijn en de hoeveelheid tieten hoort daar dus ook bij! Als ze nou had gezegd dat het niet om de personen maar om de ideeën gaat waar een afspiegeling van moet zijn, dan was er niks aan de hand (want dat is al zo) maar nee, het is weer deug-tijd! Er wordt volgens haar dan altijd het 'kwaliteitsargument' aangehaald, wat ze niet verder uitlegt maar vrij kan worden vertaald als 'is de vrouw in kwestie beter dan de anderen, of wordt ze gekozen omdat ze een vrouw is?' en dat is een gevaarlijk spelletje want het kan er mákkelijk toe leiden dat een incompetente vrouw wordt verkozen boven een man.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat vrouwen per definitie incompetent zijn maar men mag toch hopen dat competente mensen sowieso de plekken veroveren op basis van hun competenties en niet hun sekse? Dan rest natuurlijk nog de kwestie waarom er perse een vrouwenquota moet komen. Wat dragen zij bij waar nu een tekort aan is dat door niemand anders kan worden opgevuld? Het argument vloeit natuurlijk voort uit gelijkheidsdenken waarin vrouwen net zo goed zijn als mannen maar vrouwen ook de productiviteit verhogen van bedrijven wanneer zij in het bestuur zitten. Een contradictie, I know, maar dat krijg je met dit gedachtegoed.
Blijf gewoon lekker stemmen op degene met de beste ideeën voor u, want geen enkele vrouw wil een positie bekleden waarvan ze niet zeker weet dat dit op eigen kracht is gebeurd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten