Geef ze een ha(r)telijk welkom, onze jihadi's komen terug!

Geen categoriejul 03 2018, 17:00
Terreur-duo Reda N. en Oussama A. zijn as we speak op weg naar Nederland. Zwaar bewaakt en praktisch op de schoot van de Marechaussee bevinden ze zich in een vliegtuig naar Schiphol. Aldus de Telegraaf.
Beide kalifaat-fanaten werden vorig jaar opgepakt bij de Turkse grens. Vanwege hun route door een post van het Vrije Syrische Leger, die Turkije als een bondgenoot tegen de Koerden beschouwt, werden zij niet te hard aangepakt. Waar in Nederland alleen al in Syrië zijn reden is voor een veroordeling, is dat in Turkije niet het geval. Ze zouden hebben gevochten tegen IS volgens documenten van het Vrije Syrische Leger maar dit bleek later niet zo te zijn.
De beide heren sloten zich aan bij IS en er zijn aanwijzingen dat ze zich daar flink hebben misdragen, maar dit moet nog verder worden onderzocht. Door de Turkse gevangenisstraf kunnen de jihadi's niet nogmaals worden vervolgd voor dezelfde misdaad. Het Openbaar Ministerie zal dan ook zoeken naar andere redenen om ze op te kunnen sluiten maar tot die tijd lopen ze waarschijnlijk gewoon vrij rond in Nederland!
Als ze al niet worden kapot geschopt bij aankomst kun je er op rekenen dat een of andere linkse flapdrol ze wil doorverwijzen naar een hulpverlener waar ze over hun IS-trauma's kunnen praten en ze weer aansluiting kunnen vinden bij de maatschappij. In Irak pakken ze dat in ieder geval veel beter aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten