Goed zo! Donald en Melania Trump buigen niet voor Queen Elizabeth

Geen categoriejul 14 2018, 20:00
Geheel terecht. Het ene staatshoofd hoort niet voor het andere staatshoofd te buigen.
Donald Trump heeft weer eens voor wat opschudding gezorgd in het Verenigd Koninkrijk. Toen hij Queen Elizabeth gisteren ontmoette liet hij het namelijk na om te buigen toen hij Queen Elizabeth ontmoette. Volgens onder meer de rechtse Telegraph krant was dat een faux pas van epische proporties. Ofzo.
https://twitter.com/Telegraph/status/1017866253073969152
Helaas voor Trump-haters wereldwijd is dit het zoveelste voorbeeld van nepnieuws over de Amerikaanse president. Donald Trump is staatshoofd. Queen Elizabeth ook. De twee hebben dus dezelfde rang. Staatshoofden buigen niet voor elkaar. Je buigt immers naar je meerdere, niet naar je gelijke, in ieder geval niet in de westerse cultuur. Er was voor Trump dus geen enkele verplichting -- ook niet qua etiquette -- om te buigen. Sterker nog, als hij dat wél deed zou hij zichzelf en zijn land feitelijk te schande maken.
Natuurlijk komt daar het verleden dan nog eens bij als factor waarom Trump sowieso niet moet buigen voor de Queen. Zoals deze terecht geïrriteerde Amerikaanse twitteraar uitlegt:
https://twitter.com/wreatty/status/1017985467206152192
Dit soort controverses zeggen meer over de nepjournalisten die Trump haten dan over de president zelf. Alleen iemand zo verblind door haat dat hij de werkelijk niet wil zien denkt dat dit Trump iets verkeerd deed. Maar ja, helaas zit de journalistiek vol dat soort types.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten