Harde taal vanuit Iran tegen Trump: 'Oorlog met Iran is moeder alle oorlogen'

Geen categoriejul 22 2018, 12:00
Amerikaanse president Donald Trump is niet de enige die loeihard uit de hoek kan komen. Iraanse president Hassan Rouhani kan er ook wat van! “Amerika moet weten dat oorlog met Iran de moeder van alle oorlogen is.” Via HLN.be.
Tijdens een bijeenkomst met Iraanse diplomaten legde president Rouhani even haarfijn uit wat Trump te wachten staat als hij trammelant zoekt met Iran. “Meneer Trump, speel niet met de staart van de leeuw, dat kan alleen maar tot spijt leiden”, zei Rouhani.
Reden voor deze uitspraken is natuurlijk de nucleaire deal en hoe Trump hier tegenaan kijkt. Trump wilde uit de deal, die uit 2015 komt, stappen. 'It has been the worst deal in the history of the United States' zei hij er nog over. De deal zou er namelijk voor zorgen dat alle partijen behalve Iran werden benadeeld. Iran zou heimelijk de verrijking van uranium voortzetten terwijl de rest Iran in feite zou 'betalen' om hiermee te stoppen.
Nu is er weer sprake van Amerikaanse sancties tegen Iran die eerder werden opgeschort maar nu weer hun herintrede dreigen te maken. Iran staat hier natuurlijk niet om te springen en dus slaan zij nu steeds vaker dit soort taal uit.
Of het ook daadwerkelijk het geval is dat de islamitische Republiek bezig is met nucleaire wapens ontwikkelen lijkt nu nog twijfelachtig te zijn. Gezien hun oorlogstaal tegenover Israël lijkt het een aannemelijke strategie te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten