Lijst met twaalf Russen bekend gemaakt die Democraten en Clinton hackten: en nu?

Geen categoriejul 13 2018, 21:00
De Russische inmenging tijdens de verkiezingen? Sommigen vinden het onzin en anderen zien daarin de oorzaak van het verlies van Hillary Clinton. Of het nu echt waar is of niet, de speciale aanklager, Robert Mueller, heeft een lijst bekendgemaakt van alle Russen die moeten worden aangeklaagd. Het is erg specifiek en de vraag is of zij ook echt betrokken zijn. Vooralsnog is het genoeg stof om na te denken.

Plaatsvervangend minister van Justitie Rod Rosenstein, die de persconferentie gaf, zei dat de aangeklaagde Russen zich schuldig maakten aan het "hacken van computers, het stelen van documenten en het verspreiden van die documenten met als doel de verkiezingen te beïnvloeden".

De hackers beheerden volgens Rosenstein de platforms Guccifer 2.0 en DC Leaks. Via die platformen werden de documenten, zoals emails, gelekt. Van Guccifer 2.0 werd al langer vermoed dat het werd gerund door Russen. De aangeklaagde hackers hadden contact met Amerikanen, maar er was geen bewijs dat deze Amerikanen wisten dat ze te maken hadden met Russen, aldus Rosenstein.

https://twitter.com/AdamParkhomenko/status/1017814492024107010
Geen Amerikanen en geen opdracht. Deels is door deze lijst dus Donald Trump alsnog vrij verklaard. De Democraten hebben lang vastgehouden aan het mogelijke verhaal dat Donald Trump door de Russen heeft gewonnen en ze samengewerkt hebben. Dat blijkt uit deze lijst dus niet te kloppen. Alsnog blijft de waarheid in het midden, omdat we ook kritisch moeten zijn op de lijst die nu gepresenteerd is. Ik geloof niet alles wat ik zie, dus dit ook niet. We zullen zien wat hierna komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten