Nijmeegse Vierdaagsefeesten draait door: 'Iedereen een biertje minder om energieneutraal te worden!'

Geen categoriejul 14 2018, 21:00
Hele. Diepe. Zucht.
Zoals Wim Kieft ongetwijfeld zou zeggen: hier word ik nou zo moe van.

De Vierdaagsefeesten van Nijmegen willen over drie jaar energieneutraal zijn. Dat kan, als 50.000 feestvierders bereid zijn om tijdens het festival dat vandaag van start gaat, één biertje over te slaan. De kosten die de feestvierders hiermee besparen, kunnen in een collectebus worden gestopt. Met het geld hieruit worden zonnepanelen gekocht en zonneparken aangelegd.

Deze actie is verzonnen omdat Nijmegen dit jaar hoegenaamd Green Capital van Europa is. Blijkbaar hebben ze dat tegenwoordig ook al. "Leuk, al die festivals in Nederland," aldus feestendirecteur Teddy Vrijmoet, "maar ze laten een forse footprint achter. Wij willen het voorbeeld zijn van duurzaam feestvieren. Daar hebben we de afgelopen jaren al veel aan gedaan."
Hele. Diepe. Zucht. Ach. Ja. Duurzaam feestvieren. Want alles moet "duurzaam." Waarmee ze natuurlijk bedoelen dat dit deze mensen een gevoel van morele superioriteit geeft terwijl hun acties werkelijk totaal geen invloed hebben op het klimaat, het milieu... de rest van de wereld.
Maar ja. Zij hebben in ieder geval het gevoel dat ze belangrijk zijn -- en natuurlijk veel beter dan de normale mens. Dat is blijkbaar wel wat nutteloze acties waard.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten