Oostenrijk komend half jaar voorzitter van de EU: nieuw tijdperk omtrent migratie

Geen categoriejul 01 2018, 9:00
Komend half jaar is het dan zover, Oostenrijk wordt voorzitter van de Europese Unie. Vandaag is het nieuwe half jaar ingegaan en veel eurocraten zullen het vrezen. Waarom? Omdat Oostenrijk met de nieuwe coalitie tussen de conservatieven en de rechts-populisten het vooral wil gaan hebben over migratie en integratie.

Bondskanselier Sebastian Kurz van de conservatieve Österreichische Volkspartei (ÖVP) belooft een neutrale rol als bruggenbouwer te vervullen. De prioriteiten van de 31-jarige minister-president zijn veiligheid, de strijd tegen illegale migratie, stabiliteit rond Europa en het verbeteren van de concurrentiekracht van de EU door digitalisering. Het motto is „een Europa dat beschermt.”

Kurz is echter geen voorstander van herverdeling van asielzoekers over Europa, terwijl Rutte daar wel heil in ziet. Het Oostenrijks voorzitterschap organiseert op 20 september een EU-top over migratie in Salzburg.

Oostenrijk wil vooral een bruggenbouwer zijn tussen West-Europa en Oost-Europa. Migratie en integratie zullen grote onderwerpen zijn voor het komend half jaar en het zou ook, volgens Merkel, de toekomst kunnen bepalen voor de Europese Unie. Die kans is groot, maar om dat te voorkomen moet er wel een logisch systeem opgebouwd worden met betrekking tot de migratie en integratie.
Tot nu toe zijn we niet verder gekomen dan gedeelde 'intenties', maar geen gedeeld plan. Zo kan het niet langer en als er werk van gemaakt moet worden, dan zijn er echt nog concrete raamwerken nodig om dat verder te integreren. Niet iedereen is fan van de Europese Unie, ik vaker ook niet dan wel, maar samenwerking omtrent immigratie zou wel een heel goed plan zijn en een goede oplossing.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten